Sobre mi

Em dic Maria.  Sóc una il·lustradora pluriocupada a l’atur. Vaig ser mare per primer cop el 2014, i aviat ho seré altra vegada.

Captura de pantalla 2016-08-14 a les 10.47.11
… una que vol parir a casa…

Vull que el naixement del meu segon fill sigui en un ambient íntim i familiar, en un part respectat, en el qual ell i jo en siguem els protagonistes. Aquesta és la meva opció: parir a casa. I vull iniciar aquesta campanya perquè, sorprenentment, aquesta no és una opció contemplada en el sistema sanitari públic ni espanyol ni català.

El cost d’aquesta tria, a nivell individual és molt alt, i jo, com moltíssima altra gent, no puc fer-hi front en la situació actual que estic vivint. No obstant, a nivell social i col·lectiu puc demostrar que no és un cost tan alt. De fet, pot ser molt rendible a nivell institucional (molt més que no pas un part convencional dirigit, dels que es practiquen a la seguretat social diària i rutinàriament), a part de molt més positiu i satisfactori a nivell personal.

Voldria ser una gota més, que ajudi a fer vessar el got per la visibilització i el reconeixement d’aquesta opció. Vull empoderar-me i vull ajudar a altres dones i famílies a empoderar-se, a conèixer més allà del que està establert com a “normal” i “segur”, i així denunciar els abusos que es cometen en tants hospitals, part rere part, en desinformació, en violència obstètrica, en altíssims nivells d’intervencionisme no necessari, en protocols i tempos contranatura…

No obstant, crec que cal fer una menció important i donar agraïment, a tots aquells hospitals (i cada cop més), tant públics com (alguns) privats, en que estan canviant, des de fa uns anys, els protocols, accions, polítiques i instal·lacions per a aconseguir acollir i oferir parts respectats, naturals i no intervinguts en les seves instal·lacions. I especialment a a tots i totes aquelles professionals que s’informen, es reciclen, s’assessoren i evolucionen, a favor de donar un servei més humà i aplicar protocols menys intervencionistes.

Tot i que alguns hospitals estan canviant (millorant!), per mi, i per molta altra gent, això no és suficient. També s’ha d’ampliar l’oferta de possibilitats de part, com es va fer ja fa anys a Anglaterra, on s’inclogui la possibilitat de parir a casa. Tal com diu l’obsetra francès Michel Odent:

Per canviar el món abans s’ha de canviar la manera de néixer

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s